2009. augusztus 30., vasárnap

"M" betűs lapbook
















A lapbooknak még nincsen kezdőlapja, majd a jövő héten megfestjük az M betűt és a hívóképeket. A lapozó anyagait Judittal közösen állítottuk össze, Judit köszi a munkádat! :) A feladatok ugyanazok, mint az A betűsben, csak több benne a játék és a feladatlap (a kidssoup oldalnak köszönhetően).


Indiános lapbook





Az indiános lapbook anyagát köszönöm Annamarinak a multiról, és köszönöm Juditnak is az ötleteket. És hogy miért teszem fel egy másik anyuka anyagaiból az általam készített lapbook-ot? A kivitelezés miatt.... Én nagyon szívesen nézegetem a saját anyagaimat új formában... És azokban is találok mindig szuper ötleteket. Tehát ez a hátsó szándékom ezzel, hogy az én indiános lapbook-omat ide felteszem.

2009. augusztus 28., péntek

2009. augusztus 8., szombat

Lapbook A betűhöz

Elkészült az A betűs lapbook... Az anyagot Judittal együtt közösen állítottuk össze (itt is köszönöm Judit a munkádat!). Ötleteket merítettünk magunkból, a gyerekekből és a netről. Minden betűhöz tartozó lapbook-ban ezen fajta játékok, színezők, feladatok lesznek.


A borítón mindig a betű és a hívókép lesz, amit a betű bemutatásánál készítünk.


Tartalmaz alakzatos párkeresőt, árnyékkeresőt, betűkereső és -színező feladatokat,

számolós játékot, nagyság szerinti sorba rendezést... A tehenes zsebben pedig A betűvel kezdődő képek és hozzájuk tartozó szavak vannak.

Továbbá van benne puzzle, találós kérdések (a megoldások természetesen A betűvel kezdődnek), és egy kis könyvecske, amiben A betűvel kezdődő színezhető képek vannak.


A kis és a nagy nyomtatott betűk megkülönböztetésére is van benne két játék. A fákra öntapadós tépőzárral kell felrakni a kis és nagy A betűket, a kosárba pedig ugyanúgy a piros almákat.

A dosszié hátoldalán színezni való képek, azokat kell kiszínezni, amelyek A betűvel kezdődnek.

2009. augusztus 3., hétfő

Dinoszaurusz

Találtam a neten egy oldalon dinoszaurusz mintákat. Judit már elkészítette a fiúkkal mind a kettőt, a múlt héten mi is nekiálltunk az egyiknek. Kicsit egyszerűsítettünk rajta, sima kartonból készítettük, a lemezek rajta már színes kartonból vannak, a mintákat pedig matricákkal oldottuk meg.

Nyomdázás






Készül az A betűhöz egy almás lapbook, aminek az elejére nyomdázott almákat tervezek. Így neki is álltunk, Réka pirosra festette az almákat.
Festésből nálunk soha nem elég, így a fiókból előkerült egy dugó is, azzal is nyomdáztunk egy csomót.

Papucs




Az interneten találtam az ötletet (sajnos hiába kerestem a linket, nem találtam meg). Ma mi is megcsináltuk ezt az édes kis papucsot. Azt hittem pikk-pakk készen leszünk, hát tévedtem....
Kartonból vágtuk ki a talpat, nem is volt olyan egyszerű a megfelelő méretet eltalálni. Majd a talpformát három helyen kilyukasztottuk, zsenília drótra fűztünk gyöngyöket, és kialakítottuk a papucsot. Vigyázni kell, hogy a gyöngyök ne nyomják a gyerkőc lábujjait. Réka most is ezeket a papucsokat koptatja :)))

Veteránozás

A hétvégén Balatonfűzfőn, a gombócfesztiválon vettünk részt a veterán klubunkkal. Szombat reggel az indulás nagyon nehézkesen ment, de minden problémát leküzdve sikerült sógorom "kisfiatával" elindulnunk. Az utat így visszamenőleg kitörölném, párom, aki motorozáshoz öltözött, a nagy melegben az autóban "szuper jól" :( érezte magát, sőt, az autó többször is megtréfált bennünket. És természetesen mint minden veterános úton, most is elkeveredtünk a többiektől. Balatonfűzfő már ismerős volt, két éve is voltunk itt. A táborhelyen felállítottuk a sátrakat, majd irány a fesztivál. Onnan pedig a Balaton :))) Nagyon szép a strand, a víz kitűnő volt. Vasárnap az egész napot a Balaton partján töltöttük. A hazafelé út már zökkenőmentesen telt... Összességében jó hétvégénk volt, és ami a legfontosabb, hogy Réka nagyon jól érezte magát :))).